Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2021. február 23. 12:32 - Realmu

Jewelek

Mi is a Jewel?

 

Jewel of Chaos
MU Online | Medieval Fantasy MMORPG 

A Jewel of chaos egy kis sárga kő, melyet chaos kombinációkhoz használhatunk. Szörnyek, valamint különböző box-ok dobhatják, mint a "box of heaven", "heart of love" és "star of sacred birth". A Jewel of Chaos értéke, ha eladod egy NPCnek, 270k zen. Játékosok közötti értéke a szervertől függ.

Jewel of Bless
 Jewel of Bless by Caio Webzen

A Jewel of Bless egy kék kő, melyet arra használhatunk hogy (szinte) bármely itemünket egy szinttel megnöveljük. Ha egy item szintjét növelni szeretnéd, csak tedd az itemet az inventorydba, majd kattints egy blessre, húzd az itemed fölé, amennyiben az item körülötti kockák zölddé válnak, akkor láthatod, hogy az item szintjét tudod növelni, ekkor kattints az itemen a kővel és máris megnövelted a szintjét 1 szinttel. A Jewel of Bless 100%-os biztonsággal működik, tehát nem kell tartani, hogy nem sikerül a szint növelés, de csak az item 6-os szintjéig használható. Valamint amikor az item elérte a +9-es szintet a később leírtak szerint, akkor +10-re vagy tovább fejlesztéskor ismét szükség lesz rá a chaos machine-ban, de ezt egy következő leírásban fogom leírni. Normál esetben, ha a bless kapható a shopokban, akkor 9 millió zenbe kerül és 2 millió zent ad érte az NPC, ha eladod neki.

Jewel of Soul
 MU Online | Medieval Fantasy MMORPG

A Jewel of Soul egy rózsaszín, gyémánt alakú kő, melyet ugyancsak az itemek szintjének növelésére lehet használni. A soul használata ugyanaz, mint a blessé, de azonban van két különbség. Az egyik, hogy normál esetben a soul használata csak 50%-os biztonsággal működik, valamint 75%-al, ha luck is van az itemen. A másik, hogy a soulal nemcsak +6-ig, hanem egészen +9-ig növelhető az item szintje, azonban +6-ig ha nem sikerül, akkor csak 1 szinttel csökkenti az itemünk szintjét, +7 felett azonban visszadobja egészen +0-ra. A legjobb módszer az, ha az itemed szintjét +6-ig blessel, +6 felett soullal növeled. A Jewel of Soul hasonlóan a chaoshoz szörnyektől és boxokból esik. Játékosok közötti értéke ismét szerverfüggő és mivel alacsony a használatának biztonsága és sok alkalommal esik vissza egy item, mielőtt sikerülne, ezért az értéke magas.

Jewel of Life
MU Online | Medieval Fantasy MMORPG 

A Jewel of Life barnás színű és kockás alakú, melynek sarkait levágták. A Jewel of Life az egyes itemek option-jának növelésére használható. Ugyanúgy működik, mint a soul, használati biztonsága 50%-os, azonban nincs rá hatással a luck. A Jewel of life a fegyvereknek additional dmg+4 -et ad, a páncélzatnak additional def+4 -et. Minden egyes használattal, ami sikeres, az itemed option-je +4-el növekedni fog. A maximum dmg és def +28 lehet, pajzsok esetében +35 (itt 5-ösével adja a pontokat), valamint ha a wing random optionja autoHP lesz, akkor +7 (ennél az optionnál +1-esével adja az optionokat). Azonban ha nem sikerül a növelés, a teljes option elveszik. Figyelem! Ezek az optionok nem összetévesztendők az excellent optionokra, melyeket nem befolyásol a Life. A Jewel of Life ugyancsak szörnyektől és box-okból esik.

Jewel of Creation
creation.jpg 

A jewel of creation fruitok készítésére használható, melyek csak reset előtt érnek valamit. Reset után már semmit. A Jewel of Creation inkább a zen növelésére használatos, mivel 12 millió zent ér az NPC-nél.

Jewel of Guardian
guardian.jpg 

A Jewel of Guardian alap helyzetben csak magasabb szintű pályákon esik, legnagyobb előfordulása pedig Land of Trialban van.
Fő felhasználási területe Castle Siege-re korlátozódik, ahol a várat védő guild GM-je tudja felhasználni a kapuk valamint a védelmi és támadó szobrok feljavítására, megerősítésére (részletesebben a Castle Siege leírásban).
Chaos Machine-ban is felhasználható, mégpedig a Life Stone készítésekor. Ez az item ugyancsak Castle Siege item, pontos készítése és használata ugyancsak a Castle Siege leírásban található meg.

Gemstone
gemstone.png 

A Gemstone egy feldolgozatlan, úgymond ásvány, amiből a Jewel of Harmony lesz, ha "finomítjuk". Mindezt Kantru-ban tehetjük meg ELPIS-nél, aki a Tower of Refine-ban található meg.

Magához ELPIS-hez akkor juthatunk el, ha Kantru eventet megnyerjük, vagy ha van nálunk egy úgynevezett Moonstone Pendant, akkor azonnal beugorhatunk Kantru kapujától a Tower of Refine-ba. Magát a Moonstone Pedant-ot Kantru-ban találhatjátok meg!

Codename ST-X813 Elpis (Elpis)


Elpis Kantru-ban

Gemstone Jewel of Harmony-vá alakítása.

1. Beszélj Elpis-el
2. Klikk a Refine Gemstone gombra (lásd a fenti kép)
3. Rakj be egy Gemstone-t, majd nyomj OK-t
4. Amennyiben a kombináció sikeres, akkor kapsz egy Jewel of Harmony-t, míg a Gemstone értelem szerűen eltűnik
5. Amennyiben nem sikerül, a Gemstone akkor is eltűnik


Jewel of Harmony
harmony.jpg 

A Jewel of Harmony(JoH) egy speciális jewel, melyet hasonló módon kell használni, mint a Jewel of Life.

Azonban lényeges dolgokban eltér tőle:
* speciális option-t rak az itemekre
* az option véletlenszerűen kerül kiválasztásra
* ez az option NEM excellent option
* a JoH-al erősített itemet NEM LEHET ELADNI
* azonban a JoH optiont LE LEHET VETETNI az adott itemről

Használata egyszerű, előbb kattintunk a jewelre, föléhúzzuk a jewelt a kiválasztott item fölé, majd ismét kattintunk.
Egy véletlen szerűen kiválasztott option fog rajta megjelenni, amit az alábbi táblázat is tartalmaz.

Ezek az optionok teljesen véletlenszerűek, sem a luck, sem az item szintje és típusa NEM befolyásolja, hogy mi kerül rá.
Ha az option megvan az itemen, akkor annak szintjét a Lower Refining Stone és a Higher Refining Stone-al lehet tovább növelni, egészen a fenti táblázatban megadott szintig, azonban arra figyelni kell, hogy a Refining Stone-okat csak 5 azaz ÖT alkalommal lehet alkalmazni az itemen, tovább már nem lesz semmilyen hatása rá.
Természetesen a lower kisebb, a higher nagyobb mértékben emeli a szintet.

Példák az optionokra, középen láthatjátok arany színben a JoH által felrakott optiont!


Lower Refining Stone és Higher Refining Stone
 
low-refining-stone.jpg high-refining-stone.jpg


A Lower Refining Stone (LRS) és a Higher Refining Stone (HRS) a sikeres JoH által adott option emelésére szolgál. Mint azt a fenti táblázatban is láthatjátok, a szintet bizonyos mértékik lehet csak emelni. Az emelés nagysága függ a refining stone nagyságától. LRS esetében kisebb, HRS esetében nagyobb mértékben nő a szintje, azonban vigyázni kell, mert nemcsak adhat, de el is vehet, vagyis akárcsak a JoL esetében itt is leronthatja alap szintre egy sikertelen használat.
Használata akárcsak a JoL esetében, kattintás a stone-ra, a már sikeresen JoH-al optiont adott item fölé húzzuk, majd ismét kattintunk.

Maguknak a LRS és a HRS elkészítése a következő képpen történhet (természetesen találhatunk is ilyen köveket, de alap beállításban ilyen követ nem droppol semmi, csak készíteni lehet):

1. Menj el Aidába
2. Beszélj Osbourne-al

3. Rakj be bármilyen itemet, természetesen minél nagyobb az item szintje, annál valószínűbb a HRS elérése
4. Kattints a Refine gombra
  

Ha sikerül létrejön az LRS vagy a HRS, ha nem, az item eltűnik. Minél nagyobb az item szintje, annál valószínűbb a magasabb szintű stone létrejötte.
Az így létrejött stone-ok a már leírt módon használhatók, hogy növeljük a JoH által adott option nagyságát.

Azonban mivel ezeket az itemeket eladni nem lehet, ezért létezik ez másik NPC is, mely képes levenni a JoH optiont az itemről. Természetesen sem a jewel, sem a felhasznált kövek nem kerülnek visszaadásra, azok végleg elvesznek így!
Az eljárás a következő:

1. Menj el Aida-ba
2. Beszélj Jerridon-al

3. Tedd be a JoH-al erősített itemed
4. Kattints a Restore gomb-ra

A 380-as szintet megkövetelő itemeinkre különleges option-okat tehetünk. Ezek a következők:
Dragon Knight szett és Bone Blade
Venom Mist szett és Grand Viper Staff
Volcano szett és Explosion Blade
Slypid Ray szett és Slypid Ray Bow
Sunlight szett és Soley Scepter

Vegyük figyelembe, hogy ezeket az option-okat nem reszet rendszerre tervezték, de még igy is hasznát vehessük egy-egy párharc esetén.

Hogy különleges option-okat kapj, a következők kellenek:
1 Jewel of Guardian
1 Jewel of Harmony
1 380-as +4+4-es item
zen (a succes rate-en múlik, hogy mennyi)

Ha megvannak a fent leírtak, menj oda a Chaos Goblinhoz, kattints rá, válaszd ki az Item option combination gombot, pakold bele a fent megnevezett dolgokat, majd klikkelj a Combine gombra.

A sikerességi mutató az item szintjétől függ.
4 ~ 6 -> 50%
7 ~ 9 -> 60%
10 ~ 13 -> 70%

Az option-ok amelyeket kaptok siker estén:
Armor
SD Auto Recovery
Defense Success Rate increase +10

Pants
Defensive Skill +200
Defense Success Rate increase +10

Gloves
Max HP increase +200
Defense Success Rate increase +10

Boots
Max SD increase +700
Defense Success Rate increase +10

Helm
SD Recovery Rate increase +20
Defense Success Rate increase +10

Weapon
Additional Damage +200
Attack Success Rate increase +10

komment
süti beállítások módosítása